Info

Ben je nieuw op onze Chiro? Info nieuwe leden.
En aarzel vooral niet de leiding te contacteren als je nog vragen hebt.

De chiro-zondag

Tijdstippen
De ribbels, speelclub, rakwi’s en tito’s spelen elke zondag van 14.00u tot 18.00u
De keti’s en aspi’s spelen elke zondag van 14.00u tot 18.30u.

De opening
Elke zondag begint met de opening. We overlopen wat de verschillende groepen gaan doen, zingen een liedje en/of spelen een spel met de hele chiro. Daarna begint elke afdeling apart aan zijn programma. De opening begint stipt om 14.00u, het is dus heel belangrijk dat je op tijd bent. Te laat komen werkt zeer storend. De leiding houdt vanaf 13.45u een oogje in het zeil aan de poort.

Keet
Elke zondag kan je kind tijdens het 4-uurtje ‘keet’ kopen van de chiro. Hiervoor geeft het kind €1,50 af aan de verantwoordelijke leiding bij het begin van de chirozondag. In ruil krijgt het kind een stempel op de hand. Tijdens het 4-uurtje krijgt elk kind met een stempel een drankje en een chips. Het keetsysteem is geheel vrijblijvend, uiteraard mogen de kinderen ook zelf hun snoep/drankjes meebrengen. We vragen wel om niet te overdrijven met de bevoorrading.

Uniform
We verwachten van alle leden dat ze in uniform naar de Chiro komen. Nieuwe leden krijgen enkele weken de tijd om hun uniform in orde te brengen. Het uniform bestaat uit een chirotrui, een chiro t-shirt en een korte chirobroek of chirorok. Vooraleer u iets aankoopt raden wij u aan een kijkje te komen nemen in onze tweedehandskast. Ribbels en speelclubbers groeien snel waardoor wij wat gratis tweedehandskledij ter beschikking hebben in kleine maten.Moet je toch nog iets aankopen, dan kan je bij ons elke zondag aan de poort een T-shirt (€8) en een trui (€25) aankopen, vraag ernaar bij je leiding!

Wij bieden helaas geen shorten of rokken aan.
Daarvoor kan je terecht in de Banier, Sint Antoniusstraat 37.
https://www.debanier.be/chiro.html

Meebrengen
Neem elke zondag een rugzakje mee waarin een vieruurtje past. Zo kunnen we altijd zonder zorgen op tocht vertrekken. Voor de tito’s, keti’s en aspi’s wordt aangeraden om met de fiets te komen. Als er andere dingen moeten meegebracht worden dan brengt de afdelingsleiding jullie daarvan op de hoogte !

jongensmeisjes

Adres
Lokalen Chiro Vonk
Meulentiende z/n
2300 Turnhout
(tegenover het Sint-Pieters Instituut)

Geen chiro ?
Soms is het geen chiro op zondag. Uiteraard word je daar tijdig van op de hoogte gebracht op deze website of via social media.

 

Inschrijven

Ben je zeker dat je klaar bent voor een Chiro-jaar boordevol plezier? Dan kan je je inschrijven door simpelweg op “inschrijven” te klikken. Dit zal je doorverwijzen naar “Stamhoofd”. Hier kan je als ouder je kind registreren en een aantal andere belangrijke zaken in orde brengen:
1) Betalen van het lidgeld: Het lidgeld bedraagt €40. Dit geld hebben wij nodig voor de verzekering van uw kind, aansluiting bij Chiro Nationaal en om spelmateriaal aan te kopen.
2) Medische fiche: Via Stamhoofd kan je je medische fiche volledig ingeven. Deze wordt opgeslagen voor in de toekomst.
3) Inschrijven voor weekend en kampen: Vanaf dat de leiding de inschrijvingen openstellen laten ze het jullie weten en kan je via Stamhoofd je inschrijving voor weekend en kampen voltooien.


Verzekering

Wie ingeschreven is als lid bij de Chiro is ook automatisch ingeschreven via de Chiroverzekering. Deze komt tussen bij ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

Bij ongevallen betaalt de verzekering alle kosten die bovenop de terugbetaling door het ziekenfonds komen. Brillen en lenzen worden enkel terugbetaald bij lichamelijke schade. De Chiroverzekering dekt de heen en terugreis en de officiële Chiroactiviteiten.

De aangifte moet binnen de 8 dagen gebeuren. Laat de dokter dit formulier invullen en bezorg het aan iemand van de leiding. Wij brengen de verdere afhandeling administratief in orde.

In geval van burgerlijke aansprakelijkheid van leden zal eerst de familiale verzekering betalen. Als men geen familiale verzekering heeft springt de Chiroverzekering bij.

Meer info over de Chiroverzekering: klik hier!


Alle vrienden van de chiro

Voor de organisatie van vele activiteiten kan de chiro rekenen op ouders, sympathisanten, oud-leiders en vele anderen die de handen uit de mouwen steken om de leiding af en toe te helpen of om de ouders rond de chiro dichter bij elkaar te brengen.

Een activiteit die door vrienden van de chiro wordt georganiseerd is bijvoorbeeld de jaarlijkse chiroquiz.
Via deze pagina willen we hen allen bedanken voor de steun aan de chiro.

Echt waar, jullie zijn toppie !