Extra info i.v.m. ‘wijziging kampdata’

7 dec

Beste ouders

Een tijdje geleden hebben wij onze jaarkalender online gezet. In het bijhorende bericht konden jullie lezen dat onze kampdata voor 2018 lichtjes gewijzigd zijn. Het hele kamp wordt 1 dag vervroegd, waardoor het kamp op woensdag i.p.v. donderdag start, en op vrijdag i.p.v. zaterdag eindigt. De beslissing om deze verschuiving door te voeren kwam er niet op 1, 2, 3. Omdat we in ons vorige bericht nogal kort door de bocht gingen met te zeggen dat we als leiding een dagje meer kunnen gebruiken om het kamp af te breken, komen we hier graag op terug met een vollediger antwoord.

Het afgelopen kamp hadden we een zware nawacht. Dit omwille van enkele tegenslagen, maar verder ook omdat we – door ons toch wel grote ledenaantal – elk jaar meer en meer tenten + materiaal mee op kamp nemen. Dit alles afbreken, na 14 dagen kamp, is nog een hele klus. Wanneer de afbraak op 1,5 dag i.p.v. 0,5 dag kan, is dit een pak aangenamer voor ons. Een 2e voordeel aan deze extra dag nawacht is dat we het kamp in een bepaalde volgorde kunnen afbreken en zo ook onze camion gestructureerd kunnen inladen. De afgelopen jaren was dit geen optie en werd het inladen van de camion een ondankbare taak, met als gevolg jaarlijks veel schade aan ons materiaal.

Verder hebben deze nieuwe kampdata ook heel wat voordelen voor onze leden. Wij bieden een kamp aan van 10 dagen, maar de laatste volledige kampdag verloopt altijd wat chaotisch. Veel tijd met je eigen afdeling is er niet, omdat er hout gesprokkeld moet worden voor het kampvuur ’s avonds en er verder doorheen de dag al heel wat tenten worden afgebroken door de leiding. Indien we deze afbraak voor vrijdag (na de sluiting) en zaterdag kunnen houden, is het mogelijk om de laatste kampdag nog volledig met de eigen afdeling door te brengen waardoor we dit een volwaardige kampdag kunnen noemen. De oudste afdelingen kunnen zich bezighouden met het sprokkelen van hout, maar hebben de rest van de dag rustig de tijd om van de laatste uurtjes van het kamp te genieten.

Wanneer de leden worden opgehaald, zal het volledige kamp nog rechtstaan en is het mogelijk om eens een kijkje te nemen waar jullie kinderen de afgelopen 7, 10 of 14 dagen verbleven hebben. Verder kan de leiding ook rustig de tijd nemen om met jullie te babbelen over al weer een onvergetelijk kamp! Het ontbijt vooraf, de sluiting en het vertrek kan gestructureerd verlopen, zonder teveel op de klok te kijken. Zowel voor de leiding, voor de leden als voor jullie leek ons dit een enorm aangename gedachte.

Wij begrijpen volledig dat het niet vanzelfsprekend is om jullie kinderen zowel naar kamp te brengen als te komen halen wanneer dit op een weekdag valt. Vandaar dat de beslissing om ons kampdata aan te passen niet makkelijk is geweest. Toch hopen wij dat het voor iedereen mogelijk is om enige hulp een oplossing te vinden voor de mogelijke problemen die dit met zich mee kan brengen. Indien mogelijk helpen wij graag!

Alvast enorm bedankt voor jullie begrip. Indien er nog vragen zijn, mogen die altijd aan de poort of via mail gesteld worden!

De leidingsploeg

Comments are closed.